About Me

My photo
just an ordinary guy that u bump into in ur everyday life

Sunday, October 12, 2008

WHY????

kenape currency aussie turun??? alahai.. baru je nak balek.. all through the year i was waiting to go back home, times my money by three and spend like hell.. now currency dah turun, times by two je.. *sob sob* mara should give us more allowance then!! damn.. i wanna kick whoever yg maen2 with the currency thing in the ass lah...


Me trying to kick the world economical status in the ass

10 comments:

tynnie said...

omg boy..
anda melompat lebih tinggi.

adieo said...
This comment has been removed by the author.
adieo said...

knape turun? muahahaha meh bdak finance explain.....

bayangkan kat kampung ni ade sorg business man nk bli monyet2 kat kampung tu utk rm10 seekor, so pnduduk2 kampung tu pun kelam-kabut tangkap monyet gi jual kat mamat tu...tapi lame2 monyet berkurang so pnduduk kampung pun malas nk gi tangkap...business man yg memerlukan monyet tu pun naekkan harga rm20 seekor, so pnduduk kampung pun berusha tangkap monyet lagi, last2 smakin pupus lak...so business man yg nk monyet2 tu sgt2 naekkan harga smpai rm50, tapi pnduduk kampung bukannye taknak gi tangkap, tapi monyet tu dah kire impossible nk tngkap...

pada satu hari assistant business man tu gi jumpe pnduduk kampung sbab business man gi vacation jap,so assistant tu wat rundingan ngan org2 kampung, dea kate dea akan jual business man punye monyet kat diorg utk rm30, so bile business man tu balik vacation, jual la balik kat business man tu utk rm50...so pnduduk kampung pun pakat ramai2 bli monyet2 tersebut gune duit simpanan masing2........last2, business man & assistantnye tak kelihatan lagi selepas itu, THE END! *tepuk2* tula dea murid2, kite ni umpama pnduduk kampung :(

Atif said...

Dude COOL GILA gambar nih!! @.@ + =D NZD pun turun gila2 btw, sampai SGD pun lagi tinggi nilai @.@

Capik! said...

tynnie: lol! lebih tinggi drpd pe? :p

Adi: oooowwwwh.... tapi dlm context ni, sape yg businessmannye? and sape penolong die??

Atif: heheh, glad u lide th pic :D

Munir said...

hopefully by the time kita nak balik naik balik lah ye...=)

.hazerq. said...

kenape? one thing i have in mind, blame the interest rates in aus.
sbb the rates are so low, ramai oversea investors are pulling out their money, sbb low returns aa kan nnt.
n also blame the aus econ for doing so well for the time being. mebe diorg takut kene recession yg trok, so theyre trying to slow down the econ a bit kot.

macam soalan exam plak. ni saje nk bg revision kat bdak econs ke? hahahah.

nice gamba btw. gamba je laaa tp.

adieo said...

bukan sape, tapi ape...anything thats happening in the economy bole jadi 'businessman' or 'assistant'...

wei capik, tarikh ko balik sini bile ah? aku nk organize paintball ni, kite men kat hutan layan gak, maen 30 vs 30...muahahaha

Capik! said...

Muniaq: btuiaq tuiaq! :D

Hazerq: WOW! jawapan intelek number two! :p tak paham a word u said la hazerq @.@ but if it was an exam question i'd give u twenty out of ten
:D

Adi: hehehe, giler ah korang, mmg aku tak paham btoi arh econs ni @.@ errr... aku balek 6 aribln, pastu jelajah satu malaysia lawat sedare2 pastu baru balek umah ah kot.. perghh... giler ah ramai, sape lagi yg nak join?? 60 orang?? mane ko nak kaut ramai tuu???

adieo said...

alaaa...kenalan sane sini gak, nnti aku cube adjust ngan bdak2 bangi gakla, baru meriah skit...hohoho